Plan 3.0 pagina 3/4

 

Verpleegkundige

De verpleegkundige inventariseert de persoonlijke situatie van mantelzorger/cliënt. Hierbij wordt beoordeeld in hoeverre de mantelzorger/cliënt in staat is comfortabel ‘zelfstandig’ te leven met de ondersteuning van de noodzakelijke informele hulp en professionele zorg. Het is daarom noodzakelijk mede te bepalen in welke mate er ondersteuning beschikbaar is voor hulp, aandacht en ontspanning. Het initiëren en regisseren van informele hulp is in combinatie met de uitvoering van professionele zorg om praktische en economische redenen[1] meer dan gewenst.

Netwerkcoach

Een netwerkcoach is opgeleid om als vertrouwenspersoon de noodzakelijke verbindingen met en voor andere mensen te realiseren. De netwerkcoach wordt ingezet op verzoek van de mantelzorger/cliënt of ondersteunend aan de verpleegkundige.

De netwerkcoach vindt de mensen, die geschikt en bereid zijn voor langere tijd met de mantelzorger/cliënt samen te werken. De netwerkcoach blijft beschikbaar totdat het persoonlijk netwerk als collectief de uitvoering van het persoonlijk plan volledig kan ondersteunen.

Lees verder Plan 3.0 pagina 4/4.

  

 [1] Comfort voor de mantelzorger/client, efficiëncy bij uitvoering en optimaliseren van de communicatie.